seo

De ce este SEO important pentru orice afacere

Cum functioneaza SEO?

Exista doua tipuri de SEO: on-page si off-page. SEO on-page consta in orice poti controla pe propriul site web in asa fel incat sa il imbunatatesti si sa obtii o clasare mai buna pe motoarele de cautare. Acest lucru se refera la lucruri precum viteza site-ului, prezenta cuvintelor cheie, textul antetului si asa mai departe. Pe de alta parte, SEO off-page consta in orice lucru facut pe alte site-uri web care iti pot influenta propriul site. In general, acest lucru se refera la linkuri.

Este nevoie de timp, de cunostinte despre SEO si de implementarea cu succes a factorilor SEO necesari, atat pe propriul site, cat si in afara lui, pentru a-l optimiza pentru clasari superioare in motoarele de cautare.

Deoarece SEO implica atat de multi factori de clasare, acest proces este similar cu participarea la un triatlon. In cadrul unui triatlon, castigatorul portiunii de alergare nu este neaparat castigatorul intregii curse – si asa este si in SEO. Site-ul cu cele mai multe linkuri, cele mai multe pagini sau cu cei mai multi vizitatori nu este neaparat site-ul #1.

Performanta lor generala determina cine iese pe primul loc.

De ce este SEO important?

SEO reprezinta modalitatea Google de a determina ce site-uri merita sa se claseze mai bine pentru fiecare cuvant cheie introdus in motorul sau de cautare. Fara SEO modern, ar fi extrem de simplu sa se manipuleze rezultatele cautarii astfel incat site-ul cu cele mai multe linkuri sau cu cele mai multe pagini – toate usor generate de software – sa fie clasat in mod constant pe primul loc.

SEO este important, deoarece mentine rezultatele corecte ale cautarilor pe Google. Reduce capacitatea de a manipula aceste rezultate cat mai mult posibil, astfel incat site-urile are apar pentru fiecare cautare sa fie pe primele locuri, deoarece merita sa fie acolo.

two brown pencils
Photo by Tobias Dziuba on Pexels.com

Utilizatorii au incredere in motoarele de cautare, iar obtinerea unui loc de top in clasamentul motoarelor de cautare le semnaleaza ca site-ul tau este o sursa credibila. Cu cat te clasezi mai sus in paginile cu rezultate, cu atat mai multe clicuri si trafic vor genera site-ul tau. Nu in ultimul rand, SEO creste sansele ca un utilizator sa tot revina pe site-ul tau si, astfel, sa apeleze de mai multe ori la serviciile pe care le oferi.

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.