Ce este SEO si de ce ai nevoie de el?

Publicitate online. SEO. Promovare Seo. Creare site web. Optimizare Site

Ce este SEO si de ce ai nevoie de el?

13/07/2021 SEO 0
marketing luck technology letter

Administrarea unui website nu este usoara, mai ales daca iti doresti vizite si vanzari. Un site de succes se bazeaza pe cateva elemente esentiale:

  • Continut de buna calitate;
  • Produse si servicii de buna calitate;
  • O experienta cat mai simpla pentru utilizator;
  • Viteza mare de incarcare;
  • O promovare foarte buna in medii externe.

Toate aceste elemente sunt folosite si in procesul SEO, care este esential.

Ce este SEO?

SEO este acronimul de la Search Engine Optimization si este un proces al carui scop este de a duce site-ul in primele rezultate ale motoarelor de cautare. Un SEO bine facut inseamna primele pozitii in Google, Bing si alte motoare, pentru toate cautarile relevante site-ului.

De ce ai nevoie de SEO?

Sunt cateva motive pentru care SEO este extrem de important pentru site-uri:

  • Genereaza vanzari. Un site web poate obtine vizite din foarte multe surse. Totusi, nu toate vizitele sunt eficiente atunci cand vine vorba despre vanzari. SEO ajuta la vanzari, deoarece atrage pe site oameni interesati direct de ceea ce vinzi, fara a-ti promova produsul in mod agresiv;
  • Atrage vizite relevante.  Cei care ajung pe site ca rezulat al campaniilor SEO sunt cei care stau si citesc ceea ce este pe site. Acest lucru poate aduce un plus de valoare;
  • Contureaza brandul. Seo contribuie inclusiv la constructia unui brand, fiind o varianta prin care numele site-ului sa fie prezent in cat mai multe locuri si sa fie retinut mai usor.

Cine face SEO?

Online-ul este foarte bogat in cursuri si sfaturi de SEO, ceea ce este cat se poate de ok. Din pacate, multe dintre acestea nu sunt relevante. Optimizarea pentru motoarele de cautare depinde in mod direct de regulile de conduita impuse de motoarele de cautare, iar acestea se schimba de la un an la altul.

Un Ghid SEO scris in urma cu 5-6 ani s-ar putea sa nu mai fie relevant, ba chiar sa faca mai mult rau decat bine. Tocmai de aceea, este bine sa se apeleze la profesionisti care se ocupa zi de zi de acest proces de optimizare. Exista din ce in ce mai multi profesionisti in acest domeniu iar rezultatele pe care le ofera sunt cat se poate de clare. Daca alegi sa faci SEO in regim propriu, s-ar putea sa ajungi la concluzia ca este foarte dificil, iar rezultatele s-ar putea sa intarzie sa apara.

Partajează

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.