Un producător roman în juriu la Barocco Film Festival, în sudul Italiei

Din ce in ce mai multe festivaluri de film incep sa ia nastere in batrana Europa, continent in care producatorii celei de-a 7-a arte isi pun in opera ideile si reusesc sa creeze scurt metraje sau lung metraje de-a dreptul deosebite.

Unul dintre festivalurile rasarinte in ultima vreme in Europa este Barocco Film Festival din Gallipoli.

Desi Gallipoli este un oras mic din tocul cizmei, in peninsula italiana, are o istorie ce se intinde pe cateva mii de ani, fiind unul dintre cele mai importante teritorii din Grecia Antica. Este, asadar, locul perfect pentru un festival de film, iar Barocco Film Festival nu face decat sa aplifice frumusetea orasului.

Un producator roman in juriul festivalului

Acest festival de film are o puternica insemnatate pentru romani, chiar daca este organizat in Italia, in conditiile in care din juriu face parte si o romanca: Silvia Epure. Producator de film si de emisiuni TV atat la nivel national cat si la nivel international, Silvia Epure a reusit sa adune de-a lungul timpului numeroase premii si sa faca parte dintre cele mai importante echipe de productie din Romania.

Tocmai de aceea, festivalul i se potriveste ca o manusa, iar prezenta ei in juriu da incredere tuturor romanilor care isi doresc sa ii calce pe urme.

Ce se intampla in cadrul festivalului?

Barocco Film Festival este organizat in teatrul Garibaldi din Galliopoli si are scopul de a promova tinerele talente din zona filmului. Sunt acceptate toate genurile de film scurt si sunt incurajati toti creatorii sa participe.

Exista cateva reguli pentru participare:

  • Filmul sa nu aiba mai mult de 10 minute;
  • Subtitrarea sa fie prezenta, daca filmul este realizat intr-o limba straina;
  • Inscrierea sa se faca intr-un anumit interval.

La sfarsitul festivalului exista trei castigatori care vor primi premii precum prezenta intr-un workshop de film.

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.