seo

Tot ceea ce trebuie sa stii despre Ethical Hacking

Ideea de Ethical Hacking este din ce in ce mai intalnita in randul companiilor care au informatii valoroase pe care doresc sa le protejeze. Ethical Hacking este expresia care defineste procesul de patrundere in diverse sisteme si aplicatii in mod fraudulos, cu scopul de a descoperi vulnerabilitatile acestora.

Un Ethical Hacker poate sa descopere parolele online ale celor pe care ii ataca, poate sa intercepteze convorbirile, sa modifice scripturile aplicatiilor sau sa exploateze serverele pe care le vizeaza.

Imagini pentru Ethical Hacking

De ce este nevoie de un astfel de Hacker?

Pentru ca, pentru a te putea proteja de un hacker, trebuie sa gandesti ca unul. Din ce in ce mai multe firme apeleaza la Ethical Hackeri pentru a-si putea descoperi toate vulnerabilitatile si pentru a gasi solutii catt mai bune de protectie.

Un Ethical Hacker nu are doar rolul de a distruge, ci si de a raporta toate vulnerabilitatile si de a repara brosele de securitate.

Cine poate fi un Ethical Hacker?

Orice persoana care are cunostintele necesare pentru a exploata vulnerabilitatile unui sistem. Exista din ce in ce mai multe cursuri care vizeaza pregatirea in acest sens, asadar, toti cei care doresc sa exploreze un astfel de domeniu o pot face.

In cadrul unui astfel de curs se invata tehnici de recunoastere a tintei si de amprentare, tehnici de scanare a retelelor si sistemelor, modul in care se pot construi troieni, tehnici de inginerie sociala sau furt de identitate si tehnici de atacuri ale aplicatiilor web.

Un Ethical Hacker trebuie sa aiba niste valori etice puternice

Este foarte important ca o astfel de persoana sa nu apeleze la cunostintele pe care le are pentru a face rau, ci doar pentru a descoperi brisele de securitate si a le rezolva. In general, cei care trec printr-un curs de acest fel trebuie sa isi asume urmatoarele valori:

  • Confidentialitate. In momentul in care sunt angajati trebuie sa asigure confidentialitatea datelor pe care le afla.
  • Integritate. Este o calitate extraordinar de importanta, care trebuie sa fie garantata, intr-un fel sau altul.
  • Seriozitate. Nu in ultimul rand, un Ethical Hacker trebuie sa isi faca treaba cu seriozitate.

Cuvantul “Hacker” a prins conotatii nu tocmai pozitive de-a lungul timpului. Din fericire, nu toti Hackerii sunt rai, dovada fiind cat se poate de clara si fiind conturata de acesti ” Ethical Hackeri” care fac rau cu scopul de a ajuta.

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.