Sfaturi care te ajuta sa iti optimizezi articolele ca un profesionist (SEO)

Daca ai un site pe care publici frecvent continut, este extrem de important ca acest continut sa fie bine optimizat.

Optimizarea SEO a articolelor poate contribui in mod decisiv la numarul de vizitatori care ajung pe site si intr-un final, la eficientizarea intregului business.

Daca vrei sa iti optimizezi singur articolele, fara a apela la specialisti, o poti face respectand o serie de sfaturi:

1. Alege cu atentie cuvintele cheie pe care le folosesti! Exista multe instrumente cu ajutorul carora poti descoperi cele mai cautate cuvinte cheie si este indicat sa le folosesti. Pe baza cuvintelor cheie pe care le descoperi, poti crea un continut atractiv.

Incearca sa folosesti cuvintele cheie in asa fel incat sa fie introduse cat mai natural in content.

2. Ai mare grija la titlu! Titlul este esential, dearece este cel care convinge cititorul sa mearga mai departe si sa citeasca articolul. In redactarea titlului foloseste cuvantul cheie principal al articolului si incearca sa gasesti solutii prin care sa starnesti curiozitatea.

3. Nu neglija linkurile interne! Foarte multi oameni uita de linkurile interne. Acestea sunt esentiale pentru un site bine optimizat. Pune linkuri catre produse, catre alte articole sau catre pagini relavante. Cu ajutorul lor poti sa pastrezi mai mult timp oamenii pe site si poti sa ajuti roboteii Google sa indexeze mult mai bine fiecare pagina in parte.

4. Adauga imagini si videoclipuri! Motoarele de cautare ofera pozitii mult mai bune pentru articolele vizuale. Foloseste cat mai multe imagini si asigura-te ca sunt bine optimizate. De regula, imaginile bine optimizate pot sa atraga cu pana la 20% mai mult trafic.

seo-text
Photo by Tobias Dziuba on Pexels.com

5. Adauga o metadescriere! Metadescrierea este micul rezumat pe care Google il vede si il afiseaza in cautari. Gandeste o metadescriere care sa reprezinte intregul text, sigura-te ca are dimensiunile corecte si foloseste-o!

6. Gandeste articolul pentru cititor! Desi este bine sa folosesti cuvintele cheie gasite prin instrumentelor destinate acestui lucru, nu trebuie sa exagerezi. Gandeste articolul in asa fel incat sa fie cat mai atractiv pentru cititor si structureaza-l foarte bine. Fragmenteaza-l foarte bine, mai ales daca este lung. In principiu, oamenii ar trebui sa aiba un rezumat al textului prin simpla citire a subtitlurilor.

7. Foloseste categorii si taguri. Sunt mici detalii care pot aranja mai bine un articol si pot contribui la numarul de vizite si la pozitionarea in Google.

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.