Reguli de webdesign pe care trebuie sa le respecte site-ul tau

Daca vrei sa ai succes in mediul online, cea mai importanta cerinta este aceea de a avea un site de buna calitate. Conceptul de “site de buna calitate” poate sa fie diferit, in functie de persoana care il contureaza, insa exista cateva elemente care sunt cat se poate de stricte.

Atunci cand esti in cautarea unei firme de webdesign, este bine sa te asiguri ca aceasta este bine pregatita pentru a-ti construi site-ul si ca poate respecta urmatoarele reguli:

1. Sa iti ofere un site cu un impact pozitiv, inca de la prima vizita. Primul impact este cel mai important. Tocmai de aceea, site-ul trebuie sa arate bine si sa se miste foarte bine. Pe o piata in care exista milioane de website-uri, oamenii se pot plictisi destul de repede, asadar, nu trebuie sa ii lasi sa astepte si in momentul in care le afisezi site-ul, este bine sa le oferi ceva placut din punct de vedere estetic.

2. Sa iti ofere un site 100% functional. Nu doar aspectul este important, ci si functionalitatea. Fiecare buton si fiecare detaliu trebuie sa functioneze corect. Orice mica eroare poate indeparta vizitatorii de pe site.

3. Sa evidentieze foarte bine ofertele si produsele. Cei care se ocupa de webdesign trebuie sa aiba capacitatea de a evidentia cat mai bine ceea ce vrei sa vinzi, fara a fi intruzivi, insa. Produsele pot fi evidentiate prin bannere, prin articole creative sau prin diverse imagini.

4. Sa se foloseasca de culori. Culorile sunt esentiale pentru orice website. Desi pare tentanta folosirea unui numar mare de culori, este recomandat sa se limiteze numarul acestora la 3-5. Intotdeauna butoanele pentru call to action trebuie sa aiba aceeasi culoare iar elementele de structura trebuie sa contureze cat mai bine informatiile pe care vrei sa le evidentiezi.

5. Sa contureze o structura cat mai eficienta. Desi site-urile moderne s-au schimbat, structura lor a ramas oarecum la fel. Site-urile foarte futuriste par atractive, insa se dovedesc a fi total ineficiente. Oamenii cauta mereu sa navigheze pe site-uri cu structura familiara, motiv pentru care trebuie sa urmaresti exact acest lucru.

Nu doar modul in care arata si se misca site-ul conteaza

Este bine sa ai un site bun, insa pentru a avea succes trebuie sa stii sa il folosesti. Tocmai de aceea, este recomandat sa cauti sa il populezi cu un continut de foarte buna calitate, care sa tina vizitatorii cat mai captivati si sa ii faca sa cumpere.

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.