analytics

Google rebranduieşte AdWords şi lansează un nou instrument de publicitate pentru site-urile mici

Google retrage brandurile AdWords şi DoubleClick – două produse de advertising folosite în mod obişnuit de site-urile mici. Nu ai motive să te îngrijorezi, căci există un plan.

Google a anunţat la sfârşitul lunii trecute că va înlocui două dintre produsele sale de advertising – AdWords şi DoubleClick – cu noi instrumente îmbunătăţite ce vor începe să ruleze de la mijlocul lui iulie.

Conform anunţului făcut pe blogul Google, mărcile AdWords şi DoubleClick, două instrumente importante pentru afacerile mici, sunt înlocuite de versiuni rebranduite, care să reflecte noile abordări ale publicităţii online. 

Pe măsură ce implicarea clienţilor şi a consumatorilor se dezvoltă şi devine mai complexă, vom simplifica produsele pentru advertiserii şi editorii de toate dimensiunile pentru a avea un acces mai simplu la consumator, indiferent de loc, de moment sau de canalul de comunicare,” se spune în comunicat.

google-adwords

Reprezentanţii Google anunţă că tarifele şi serviciile nu vor fi modificate. În principal, produsele vor fi reorganizate după principii raţionale. De exemplu, Google Ads, succesorul lui AdWords, nu va fi diferit cu mult de original; actualizările fiind limitate la schimbarea denumirii şi la o interfaţă simplificată şi mai automatizată.

DoubleClick va fi integrat în Google Analytics 360 Suite, realizându-se un serviciu consolidat: Google Marketing Platform. Acesta va aduce împreună tehnologiile ad şi analytics pentru ceea ce compania susţine a fi o experienţă de marketing mai simplă. De asemenea, Google Ad Manager va aduce împreună DoubleClick pentru Editori şi DoubleClick Ad Exchange, realizând o platformă mai eficientă şi mai prietenoasă pentru editori, adaptată la o piaţă multi-ecran.

O informaţie cheie

Totuşi, printre atâtea informaţi noii, avem parte şi de o surpriză plăcută. Google anunţă lansarea unui produs de advertising destinat în mod specific micilor site-uri – un nou efort de înlăturare a barierelor de acces pentru advertiserii mai noi pe piaţă. 

“În mod special, pentru afacerile de mici dimensiuni, vom introduce un nou tip de campanie în Google Ads, ceea ce va face ca lansarea acestora în publicitatea online să fie mai simplă decât oricând,” se spune în comunicat. “Aceasta pune la dispoziţia micilor afaceri tehnologia maşinăriei de învăţat a Google Ads şi le ajută să obţină rezultate cu uşurinţă, astfel încât să se poată concentra pe derularea afacerii lor.”

În curând, micile site-uri vor putea utiliza anunţurile “Smart Campaigns”, ceea ce reprezintă în esenţă tehnologia Google Ads adaptată pentru afacerile de mici dimensiuni. Prin intermediul acestui produs, Google intenţionează să facă mai uşoară crearea anunţurilor şi, în acelaşi timp, să asigure faptul că acestea ajung la audienţa potrivită. 

Redefinirea interfeţelor şi actualizarea denumirilor s-ar putea să nu impresioneze, dar, peste toate, aparenta uşurinţă în utilizare şi produsele noi ar putea fi de ajutor micilor site-uri care încearcă să pătrundă pe piaţa publicităţii. 

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.