Fortigate de la Fortinet, una dintre cele mai bune solutii in materie de securitate cibernetica

Fortinet este o compani americana din Sunnyvale, California, care a reusit sa se impuna foarte puternic pe piata de securitate a software-lui cibernetic. Cu aproape 20 de ani de istorie, compania a reusit sa atinga o cifra de afaceri de aproape 1.5 miliarde de dolari si sa dezvolte produse cat se poate de interesante.

Unul dintre aceste produse este Fortigate, denumit si ” Flagship Enterprise Firewall Platform”. Acesta este un firewall usor de montat in orice rack, care ofera foarte multe tipuri de securitate si de functii networking. Infrastructura de securitate oferita de Fortinet este foarte coomplexa si implica securitate in Cloud, securitate de retea, securitatea bazelor de date sau securitate pentru infrastructura, continut sau aplicatii.

Imagini pentru Fortigate

Fortigate ofera solutii complexe, de la sistem de operare pana la procesare

Un echipament Fortigate poate sa fie dotat cu urmatoarele elemente:

  • Sistem de operare FortiOS. Este un sistem simplu de folosit, care iti permite sa vezi cu usurinta tot ceea ce se intampla in reteaua ta. Acesta este gandit in asa fel incatt orice amenintare sa fie depistata din timp si sa fie eliminata.
  • Forti Asic. Echipamentele fortigate folosesc procesoare ASIC care pot procesa foarte rapid traficul. Exista 3 tipuri de astfel de procesoare: Content Processor, Network Processor si System on a Chip Processor.
  • FortiGuard. Asa cum ii spune numele, este un adearat scut care depisteaza cu usurinta amenintnarile cibernetice.

De asemenea, in echipamentele fortigate sunt implementate tehnologii de ultima generatie. Pot fi amintite tehnologiile de:

  • Firewall. Acestea asigura securizarea aplicatiilor si a retelei, identificand tiparele de trafic si reactionand atunci cand lucrurile sunt iesite din comun.
  • Antivirus. Tehnologia antivirus oferita de Fortigate este performanta si reuseste sa tina departe foarte multe pericole ce pot aparea intr-o retea.
  • VPN. Comunicarea intre retele si clienti este 100% sigura gratie tehnoogiei Fortinet VPN.

De asemenea, sunt oferite servicii si programe pentru preventia intrusilor, optimizarea retelei sau inspectare SSL. Tot prin aceasta retea pot fi prevenite pierderile de date si securizate site-urile si aplicatiile online.

Fara doar si poate, Fortinet este una dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de securitate cibernetica si are toate sansele sa creasca, mai ales ca istoria ultimilor ani arata cresteri uriase in cifra de afaceri, de peste 15% in fiecare an.

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.