tratament-escare

Doctori Specialisti in Tratamentul Escarelor la Domiciliu

O veche zicala spune: mai bine sa prevenim decat sa tratam. Dar ce facem daca nefericitul eveniment s-a produs deja si trebuie sa infruntam povara grea a bolii? Escarele pot afecta viata pacientilor in cazul in care nu sunt tratate corespunzator. Ele pot aparea in orice zona a corpului si sunt mult mai riscante in zonele situate deasupra proemintelor osoase ce nu aduna suficient tesut adipos subcutanat. Astfel de zone sunt zona sacrala (unde se termina coloana vertebrala), zona calcaneana (calcaiul), trohanterul mare (soldul) si maleolele (partile laterale ale gleznelor).

Din fericire, printr-un tratament escare eficient se indeparteaza presiunea din zona afectata. Pacientul trebuie mobilizat si pozitionat in asa fel incat greutatea corpului sa nu cada pe escara. Cea mai buna pozitie in acest sens este cea oblica de 30 de grade (dreapta sau stanga).

tratament-escare

Totodata, escarele pot fi tratate cu ajutorul pansamentelor modern, hidroactive. In acest caz, tratamentul cu pansamente moderne consta in curatarea non-invaziva a ranii. Se pastreaza tesutul sanatos si se stimuleaza formarea de noi tesuturi de granulatie (de celule noi). In plus, se incurajeaza epitelizarea (inchiderea plagii).

Aceste tratamente pentru escare se pot realiza atat la domiciliu cat si in clinici sau spitale. Medicii de la SANCAS sunt specialisti in acest domeniu. Aici bolnavii pot benficia de tratament profesionist, asistenta permanenta precum si de cea mai buna tratatie. Sunt folosite cele mai moderne si eficiente metode iar bolnavii pot fi siguri ca insanatosirea lor se va produce intr-un ritm stabil si cu succes garant.

Nimeni nu doreste sa fie bolnav, insa datorita unor factori externi sau interni, boala ne gaseste pe noi. In cazul acesta trebuie sa fim siguri ca beneficiem de cunostintele si experienta celor mai buni doctori si specialisti. Iar acestia ii gasim cu siguranta la SANCAS!

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.