Odata cu tehnologia care avanseaza zilnic, iar internetul este cel mai mare competitor al omului, majoritatea domeniilor de activitate isi muta o parte din actiuni pe internet, iar tot mai multi oameni independenti isi deschid site-uri si bloguri pentru o a doua sursa de venit.
Content writing-ul reprezinta in zilele noastre una dintre cele mai importante competente profesionale pe care in zilele noastre toti trebuie sa o avem. Ceea ce pare a fi greu, de fapt nu e tocmai asa, mai ales ca internetul e plin de sfaturi pentru bloggerii incepatori si pentru cei pasionati de scris.
Daca vrei sa atragi atentia oamenilor prin diferite forme de text precum articolele de blog, atunci trebuie sa faci o combinatie de competente, adica o imbinare intre creativitate si pasiune. De asemenea, trebuie sa stapanesti foarte bine limba in care scrii, sa ai gandire critica si putere de observare.
Pe cat de important este sa scrii in online, pe atat de important e sa stapanesti toate aceste calitati extrem de utile si necesare pentru un bun mesager.
Daca te-ai saturat sa te invinovatesti ca nu esti o persoana creativa, dar esti pregatit sa inveti cum sa scrii corect un articol de blog cat si texte pentru social media, atunci tot ce iti mai ramane este sa parcurgi acest ghid pana la final.
Cum scrii articole de succes?
Pentru ca rezultatul final dupa scrierea articolului tau sa te scoata in avantaj, primul punct cu care trebuie sa incepi pentru ca munca ta dea roade este documentarea. Ti-ai ales tema despre care scrii, ai puncte de reper, dar ai nevoie de continut cat mai calitativ. Cauta pe internet informatii despre ceea ce scrii si aduna informatiile necesare de pe mai multe site-uri. Dupa ce ai adunat informatii, citeste-le cu atentie si pune-le in practica. Dintr-o fraza de 10 cuvinte, poti face una de 20 de cuvinte in care sa cuprinzi atat ceea ce ai inteles din textul din care te-ai documentat cat si sa vii cu ceva nou.
Inca de la inceput trebuie sa iti fixezi un scop pentru care scrii articolul respectiv: sa castigi bani, sa informezi, sa rezolvi o „problema”, etc. Indiferent de scopul articolului, trebuie ca acesta sa fie clar si usor de inteles. Nu folosi cuvinte academice doar pentru a demonstra ca stii sa scrii, ci foloseste-te de un limbaj usor de inteles. Daca cititorii nu inteleg ceea ce vrei sa impartasesti cu ei, vor migra, cu siguranta, spre articole asemanatoare de pe alte site-uri.
Titlul articolului are o importanta deosebita, iar daca nu stiai asta, iata ca ai aflat acuma. Stiai ca de multe ori internautii dau click pe un link atunci cand titlul li se pare captivant si usor de inteles? Pentru a avea un titlu captivant acesta trebuie sa contina un numar redus de cuvinte (3-5) si cunoscute de catre toti vorbitorii de limba respectiva.
Continutul trebuie sa fie la fel de usor de inteles. In introducere, la fel cum aplici regula piramidei inversate in redactarea stirilor, pune o informatie importanta pe care o vei dezvolta in continuare, in articol. De asemenea, este recomandat sa folosesti subtitluri astfel incat textul sa fie cat mai bine structurat.
Apreciază:
Apreciază Încarc...
Similare