Care sunt recomandarile Google pentru mobile SEO?

Publicitate online. SEO. Promovare Seo. Creare site web. Optimizare Site

Care sunt recomandarile Google pentru mobile SEO?

18/11/2018 Promovare online 1

Daca iti doresti o promovare sanatoasa, care sa te duca pe primele locuri in motoarele de cautare, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa tii cont de ceea ce iti recomanda chiar motoarele de cautare. Google, cel mai important dintre aceste motoare, ofera ocazional recomandari referitoare la modul in care trebuie sa fie realizate anumite lucruri, in asafel incat site-ul sa fie cat mai sus in cautari.

Iata, asadar, care sunt cele mai importante recomandari pe care le ofera motorul de cautare pentru o optimizare cat mai buna pe mobil:

  1. Designul responsive trebuie sa fie implementat corect. Este esential ca designul site-ului sa fie responsive, adica sa se muleze perfect pe orice dispozitiv pe care este afisat. Implementarea corecta nu este dificila pentru un site modern, insa daca ai un site invechit, s-ar putea sa fie nevoie de ceva munca.Exista cateva simulatoare web unde poti descoperi cum arata website-ul pe diverse ecrane, pe care este bine sa le folosesti.
  2. Paginile dedicate exclusiv mobilului trebuie sa fie eliminate. Paginile de tip m.site.ro trebuie sa fie eliminate. De fapt, trebuie sa fie redirectionate catre corespondentele lor de desktop.
  3. Apelurile la actiune sunt extrem de importante. Orice site vinde ceva, insa de multe ori este greu sa iti dai seama ce se doreste, pentru simplul fapt ca nu exista butoane care sa apeleze la actiune. Asigura-te ca pe site sunt apeluri la actiune cat mai vizibile, care sa convinga vizitatorul sa faca ceea ce iti doresti.
  4. Metoda de intoarcere pe prima pagina trebuie si ea sa fie foarte simpla.
  5. Daca site-ul este un magazin online, trebuie sa permita achizitia de produse fara cont. Procesul de cumparare de pe mobil este bine sa fie catmai simplu si cat mai rapid.
  6. Imaginile de produs trebuie sa poata fi marite si trebuie sa fie de buna calitate. Imaginea este foarte importanta si de cele mai multe ori oamenii fac achizitii pe baza acesteia.

Dispozitivele mobile sunt, fara doar si poate, viitorul in ceea ce priveste navigarea pe internet. Mai mult de 50% dintre cei care isi petrec vremea online o fac de pe mobil. Tocmai de aceea, bunele practici de optimizare pentru mobil trebuie sa fie luate in calcul foarte bine, deoarece au o importanta colosala.

Partajează

 

Un răspuns

  1. […] criptare SSL este un instrument mic, dar puternic SEO, care trebuie luat în considerare. Google a introdus-o în 2014, și a crescut de atunci în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.