Alte 10 sfaturi utile pentru un site bine optimizat

SEO a devenit un scop in sine. Multi dintre proprietarii de site-uri isi doresc sa ajunga pe prima pagina cu orice pret, insa scopul principal nu este acesta. De fapt, ceea ce conteaza cu adevarat este traficul si modul in care acesta este directionat prin site. Optimizarea unui site implica sute de ore de munca si intelegerea unor detalii de finete, care pentru unii sunt banale. Iata, asadar, 10 sfaturi utile care te ajuta sa ai un site bine optimizat si sunt foarte simplu de implementat.

  1. Monitorizeaza pozitiile unde te afli in cautari. Afla unde te afli in cautari, pentru a sti ce ai de facut. Exista cateva tool-uri extrem de utile pe internet, precum whatsmyserp.com.
  2. Fa-ti o lista cu  keyword-uri pe care te axezi. Este important sa ai o lista cu principalele keyworduri pe care vrei sa te axezi. Nu alege cele mai cautate keyword-uri din domeniu, mai ales daca nu ai un buget foarte mare. Long tail-urile si cuvintele cu cateva zeci sau sute de cautari pot fi mult mai potrivita. Vizeaza, totusi, acele money keywords, care pot sa aduca vanzarea, odata ce atrag un cititor pe site.
  3. Foloseste-te de linkuri interne. Site-ul tau trebuie sa fie o incrucisare de linkuri de la o pagina la alta. In felul acesta iti pastrezi vizitatorii in interior si ii oferi o imagine mai clara lui Google. Ai grija ca linkurile sa fi relevante!
  4. Creaza o harta a site-ului. O harta a site-ului trimisa catre Google este mult mai utila decat ai putea crede. 
  5. Asigura-te ca URL-urile sunt prietenoase cu motoarele de cautare si cu oamenii. Un URL de tipul: www.site.ro/sfaturi-seo este mult mai relevant decat un url de tipul www.site.ro/119023&lsas
  6. Nu neglija imaginile. Imaginile pot atrage foarte mult trafic si foarte putini sunt cei care le optimizeaza bine. Asigura-te ca au dimensiunile perfecte si ca au descrierile perfecte.
  7. Creaza continut pentru utilizatori si abia apoi pentru motoarele de cautare! Continutul trebuie sa fie util si sa tina utilizatorii pe site odata ce acestia au intrat aici.
  8. Distribuie ceea ce scrii pe social media. Chiar daca impactul pe social media nu va fi atat de mare, distribuie orice articol nou pe Facebook, Twitter sau Google+. Dureaza putin si este foarte important.
  9. Pune linkuri catre alte site-uri relevante. In felul acesta poti sa dezvolti relatii de amicitie cu alti webmasteri si sa castigi linkuri inapoi.
  10. Asigura-te ca nu iti parasesti site-ul. Acesta trebuie sa aiba un continut nou in fiecare saptamana, in asa fel incat sa ramana relevant.

Partajează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.